glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, vakantie, weekend, zomer, zomers |
italiaans |
glutenvrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, vakantie, weekend, zomer, zomers |
italiaans |
glutenvrij
GEWOONTE – Italianen eten geen pasta bij hun hoofdgerecht (secundo), maar nemen het als bijgerecht (contorno), vóór de groenten. Mis je pasta, serveer er dan wat tagliatelle met olijfolie en gebakken knoflook bij. Aardappeltjes uit de oven is ook een veel gegeten contorno.
Ingrediënten
- 400 g kalfsschnitzels 4 stuks à 100 g
- 4-8 blaadjes salie
- 4-8 plakjes parmaham
- 500 g groene asperges
- handvol fijngesneden rucola
- 150 g ricotta
- 125 ml marsala of droge witte wijn
- 6 el olijfolie
Instructies
-
Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
-
Leg op elke schnitzel 1-2 salieblaadjes en omwikkel met de ham. Snijd het houtige uiteinde van de asperges.
-
Verhit in een grote koekenpan 3 el olijfolie. Bak de asperges in 6-8 min. bruin en beetgaar. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bak de schnitzels in 2-3 min. per kant bruin en net gaar. Meng intussen de rucola door de ricotta en breng op smaak met peper.
-
Neem het vlees uit de pan en houd in aluminiumfolie warm. Schenk de marsala in de pan, schraap de aanbankels los en laat iets inkoken.
-
Verdeel de asperges en de saltimbocca op 4 borden. Schenk de jus over het vlees en serveer met de ricotta.
Voedingswaarde
calorieën: 372kcal
eiwit: 32g
vet: 24g
koolhydraten: 6g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!