glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, feestelijk |
hollands, mediterraans |
glutenvrij
Hollandse pot met een Mediterrane touch. De gekruide saliekip gaat hand-in-hand met het zoete van de druiven. Daarbij legt de aardappelpuree met savooiekool een goede bodem. Bonus: binnen 35 minuten is dit gerecht klaar.Liefhebber van salie? Dan is deze gratin met pastinaak, koolraap en salie ook wat voor jou!
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels geschild en in stukken
- 4 kipfilets
- 8 blaadjes salie
- 600 g savooiekool of groene kool in repen
- 200 g kleine zoete blauwe druiven pitloos
- 2 tl balsamico-azijn
voorraad
- 100 g boter
- 1 sjalot
- 200 ml melk
- gemalen kaneel
Instructies
- Kook de aardappels in water met zout gaar in 20 min. Snijd intussen de kipfilets open, leg de salie erop en klap weer dicht. Steek ze vast met een cocktailprikker. Bestrooi met zout en peper.
- Smelt in een koekenpan 25 g boter.
- Bak de kipfilets goudbruin en gaar in 12 min. Smelt in een braadpan 25 g boter. Schep de savooiekool erdoor en smoor afgedekt in 10-15 min. zachtjes gaar.
- Snijd de sjalot fijn. Halveer de druiven. Verwarm de melk. Neem de kipfilet uit de pan en houd onder een deksel warm. Fruit de sjalot in het bakvet. Voeg de druiven toe en bak ze in 10 min. zacht en intens van smaak. Breng op smaak met balsamico- azijn en een beetje kaneel. Leg de kipfilet weer terug in de pan.
- Giet de aardappels af en stamp ze of knijp ze door een pureeknijper. Roer de melk en de laatste 50 g boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de aardappelpuree op 4 borden. Verdeel er de savooiekool over en leg de saliekip met de druiven erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 760kcal
eiwit: 42g
vet: 25g
koolhydraten: 89g
Recept, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!