vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunch |
doordeweeks, weekend, zomer |
midden-oosters |
Een frisse Arabische avondmaaltijd met zoete paprika’s, speltcouscous en feta. Wees niet te zuinig, als je iets over houdt heb je alvast een heerlijke lunch voor de volgende dag!
Ingrediënten
- 4 rode puntpaprika’s
- 4 gele paprika’s
- 150 g speltcouscous
- 4-6 el olijfolie
- 1 biolimoen sap en rasp
- 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt
- 1 rode ui in dunne halve ringen
- 200 g feta verkruimeld
- 50 g pistachenoten gepelde gezouten. grof gehakt
- 1 bosje peterselie grof gesneden
- 1 bosje koriander grof gesneden
- 2 takjes munt blad fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven met een bakblik voor op 200°C. Leg de hele paprika’s op het bakblik en rooster ze 20-25 min. tot de schil net blakert.
- Keer af en toe. Laat ze afgedekt onder folie in een kom iets afkoelen en pel ze dan.
- Bereid de couscous met 2-3 el olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous met een vork los.
- Meng de couscous met het limoensap, -rasp en de laatste 3 el olijfolie.
- Schep er de kikkererwten, ui, helft van de feta, de nootjes en de kruiden door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer met de geroosterde paprika’s en bestrooi met de rest van de feta.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook dit recept: couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes