Salade van linzen en spruiten met geitenkaas

Salade van linzen en spruiten met geitenkaas

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks | | vegetarisch

Roerbak dungesneden spruitjes snel beetgaar. Met een dressing maak je zo een heerlijke, lauwwarme salade van linzen en spruiten. Aards, een tikje bitter en fris-romig op één bord!

Kooktijd:25

Ingrediënten

  • 3 el mild olijfolie
  • 400 g spruitjes in dunne plakjes
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 400 g linzen uit blik, afgespoeld
  • 200 g zachte geitenkaas
  • takjes tijm

dressing

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 el sherryazijn
  • 2 tl mosterd

Instructies

  1. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de milde olijfolie op matig tot hoog vuur. Snijd de spruitjes in dunne plakjes en bak ze samen de knoflook ± 10 min zachtjes gaar. 
  2. Meng de dressing door de linzen. Voeg toe aan de pan en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat al omscheppend doorwarmen. 
  3. Schep de salade in een schaal. Verdeel er verse geitenkaas en takjes tijm over.

Voedingswaarde

Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Bhavani Konings. Bereiding: Cynthia Black. Bewerking: Trudelies Schouten

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!