Salade van geroosterde groene asperges met pistache en citroen-tijmdressing

Salade van geroosterde groene asperges met pistache en citroen-tijmdressing

vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks, pasen | nederlands |
Een frisse salade met gegrilde groene asperges en een dressing van citroen en tijm. Afgemaakt met pistachenoten en een zachtgekookt eitje. Serveer als lunch-, bij- of voorgerecht. 
Kooktijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 bosje groene asperges harde stukjes van de onderkant afgesneden
  • 4 eieren
  • 40 g pistachenoten ongezouten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 75 g rucola
  • 75 g veldsla
  • 75 g pecorino in dunne plakjes geschaafd
  • dressing
  • 5 g tijmtakjes blaadjes afgerist
  • 75 ml yoghurt
  • el citroensap
  • 1 el lemon curd
  • 50 ml zonnebloemolie

Instructies

  • Doe voor de dressing alles in de blender en laat de motor 2 min. draaien tot een mooi gebonden geheel en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de asperges in ruim kokend water met 1 el zout in 4-5 min. net beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Breng voor de eieren water met zout aan de kook en kook de eieren 6 min., zodat ze nog een beetje een zachte dooier hebben. Laat de eieren onder koud water schrikken, pel ze en halveer ze.
  • Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin, schud ze tijdens het roosteren regelmatig om en hak ze grof.
  • Verhit de grillpan, bestrijk de asperges met de olie en leg ze in de pan. Gril ze rondom mooi bruin. Bestrooi met versgemalen zeezout en peper.
  • Meng de beide slasoorten met wat dressing en verdeel over 4 borden. Leg de asperges erbij, de halve eitjes erop en bestrooi met pecorino en pistache. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!