Salade met geroosterde vis en antiboise

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Salade met geroosterde vis en antiboise - delicious
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | frans | lactosevrij
Zolang het mooi weer blijft, genieten we elk weekend van de bbq! We maken deze lekkere geroosterde visjes en een Franse salade. Met Zuid-Franse antiboise als zomers bijgerecht: een ‘dressing’ van olijfolie, heel kleine blokjes tomaat, kappertjes, kruiden, olijven, natuurlijk knoflook en evt. wat citroensap. 
De bbq toch aan? Maak ook een portie scheermessen
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 250 g tomaatjes, bijv. tros-cherrytomaatjes
  • 3 tomaten
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 takje peterselie
  • 100 ml olijfolie, extra vierge
  • 1 el kappertjes
  • 400 g mulfilet
  • 100 g jonge bladsla
  • voor erbij: desemstokbrood
  • ook nodig: bakpapier, keukentouw

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Leg de cherrytomaatjes op een stuk bakpapier. Besprenkel ze met 1 el olijfolie, vouw het papier dicht en bind evt. dicht met keukentouw. Pof de tomaatjes 12 min. in de voorverwarmde oven.
  • Breng voor de antiboise* ruim water aan de kook. Kerf de tomaten aan de onderzijde kruislings in. Prik ze aan een vork en dompel ze een voor een 10-12 sec. in het kokende water. Ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Snijd de ui ragfijn. Snijd de knoflook, olijven en peterselie fijn.
  • Verhit 75 ml olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 min. zonder te laten kleuren. Schep de kappertjes, olijven, tomaat, pijnboompitten en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en evt. een beetje zout en houd warm.
  • Verwijder nog evt. graatjes en bestrijk de mulfilets dun met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de vis in 1-2 min. per kant in de grillpan of op de hete barbecue bruin en net gaar.
  • Verdeel de sla over 4 borden. Leg de mulfilets erop. Schep de antiboise erover en leg de gepofte tomaatjes erbij. Lekker met desemstokbrood.
  • * Antiboise is een ‘gevulde dressing’ op basis van olijfolie, tomaten, olijven, knoflook, sjalotjes, kappertjes, kruiden en evt. wat citroensap. Soms wordt de sjalot eerst ingekookt met bouillon, zodat de smaak nog iets rijker wordt.
Voedingswaarde:
calorieën: 570kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!