aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
hollands |
hoofdgerecht |
winter |
hollands |
Niets zo lekker als een pan stevige goulash op een kille winterdag. Deze verrukkelijke rundergoulash is één van onze lievelingen. Ook ideaal om van tevoren te maken! In plaats van brood kun je er ook rijst bij geven.
Ook lekker: kipgoulash met linguine.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 2 uien grof gesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 800 g rundersukade in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
- 2 paprika’s in reepjes
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 1 el paprikapoeder milde
- 2 tl karwijzaad
- 25 g bloem
- 1 blik gepelde tomaten à 400 g
- 1 rundvleesbouillontablet
- 1 laurierblad
- 2 el peterselie fijngesneden
- 1 bekertje zure room van 125 g
- 1 volkoren stokbrood
Instructies
-
Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 min. Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt.
-
Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de tomatenpuree, het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.
-
Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein. Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe.
-
Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.
-
Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.
Voedingswaarde
Vlees tegen de draad snijden? Dat doe je zo!
Recepten, fotografie, bereiding en styling: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!