Rose gebraden rosbief met dragonkorst

gebraden rosbief

aantal 8 | hoofdgerecht | familietijd, feestelijk, pasen, weekend | mediterraans |
Niets zo feestelijk als het aansnijden van een groot stuk gebraad, midden op tafel. Een echt pronkstuk. De dragonkorst met mosterd en broodkruim om deze gebraden rosbief is lekker pittig en krokant.
voorbereiding10 minutes
Oven / Rusten55 minutes
totale tijd1 hour 5 minutes

ingrediënten

  • 1 1/2 kg rosbief op kamertemereatuur
  • 3 el olijfolie
  • 7 sneetjes oud witbrood ontkorst
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 1/2 bosje dragon geplukt
  • 3 el mosterd
  • extra nodig: evt. vleesthermometer

instructies

  • bereiden: Bestrooi het vlees rondom met zout en vers gemalen peper. Verwarm de oven voor op 175 c. Verhit 2 el van de olie in een grote braadslede of -pan en braad het vlees op middelmatig hoog vuur rondom goudbruin aan. Maal het brood samen met de knoflook fijn in de keukenmachine. Hak de kruiden fijn en meng het samen met de mosterd en de rest van de olie door het knoflookkruim. Verdeel het broodruim over het vlees en druk het goed aan.
  • Plaats het vlees in het midden van de oven en braad het vlees in 45 min. rose. Controleer tijdens het braden de kerntemperatuur evt. met een vleesthermometer, deze moet 48-50 C zijn. Het vlees is dan vanbinnen mooi rose. Prik hiervoor in het dikste gedeelte van het vlees. Leg een stukje aluminiumfolie losjes over het stuk vlees en laat het 15 min. rusten.
  • Snijd met een lang scherp mes de gebraden rosbief in mooie dikke plakken. Verdeel het vlees over acht warme borden en serveer direct.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Productie: Merijn Tol. Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura Jongeneel. Bereiding: Bart Stuart.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

gebraden rosbief