aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
duits |
Op de Duitse menukaart kom je schnitzels met oneindig veel sauzen tegen! En vrijwel allemaal zijn ze heerlijk. Met een blikje tomatenpuree en wat extra paprikapoeder maak je er een snelle stroganoffversie van.
Ingrediënten
- 300 g rijst wit
- 1 komkommer
- 1 el wittewijnazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- 225 ml slagroom
- 1 tl mosterd
- 1 el dille fijngesneden
- 25 g boter
- 4 varkensschnitzels ongepaneerd
- 1 paprika geel, in reepjes
- 250 g champignons in plakjes
- 1 tl paprikapoeder
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf of snijd de komkommer in dunne plakjes. Klop een vinaigrette van de wijnazijn, olijfolie, 2 el van de slagroom, mosterd en de dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak de komkommer aan met de roomvinaigrette en zet weg.
- Smelt de boter in een koekenpan. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant bruin aan. Neem ze uit de pan. Bak de paprika en de champignons 4 min. in het bakvet. Schep het paprikapoeder erdoor en schenk de rest van de slagroom erbij. Breng tegen de kook aan, draai het vuur laag en leg de schnitzels in de roomsaus. Stoof de schnitzels nog 6 min. zachtjes.
- Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de roomschnitzels met de saus over de borden. Geef de komkommersalade erbij.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!