aantal 4 |
nagerecht |
|
hollands |
Net als kruisbessen zijn er nu ook volop zwarte bessen. Vooral van de Zeeuwse kleigrond. Daar groeien ze met meer zon en een iets hogere temperatuur dan in de rest van ons land. Het geeft de bessen extra suiker, dus smaak. Dit recept is een variant op de Italiaanse panna cotta die helemaal met room wordt bereid. De drinkyoghurt geeft deze slankere versie een fris zomers accent
Ingrediënten
- 150 g zwarte bessen
- 3 blaadjes gelatine witte
- 250 ml slagroom
- 50 g suiker
- 250 ml drink yoghurt naturel of rode vruchten
- 2 el crème de cassis
- 75 g geleisuiker speciaal
Instructies
- Doe de zwarte bessen met de geleisuiker en 2 el water in een pan en verwarm op matig vuur tot de bessen openbarsten en een dikke compôte vormen, zo’n 10-15 minuten.
- Spoel een puddingvorm of ronde schaal van 600 ml (groter mag ook) om met koud water en schep er de compôte in. Laat de cômpote in de koelkast stevig worden.
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een schaal met ruim koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook en laat de suiker al roerende in de room oplossen.
- Knijp de blaadjes gelatine goed uit. Neem de pan van het vuur en los de gelatine al roerende in de warme room op. Schenk de drinkyoghurt en de crème de cassis erbij en laat het roommengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Schenk het afgekoelde roommengsel voorzichtig op de compôte en zet de pudding minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Om de pudding te storten houd je de vorm een paar tellen in warm water. Leg een bord op de vorm (zie tip) en keer ze vervolgens samen. Lekker met een glaasje crème de cassis.
Voedingswaarde
TIP: Maak het bord waarop je de pudding stort van te voren nat zodat je de pudding nog naar het midden kunt verplaatsen.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!