aantal 4 |
dessert |
zomer |
|
Hangop beleeft een ware revival en dat is niet zo verwonderlijk nu alles zo puur mogelijk moet zijn. Helemaal lekker gecombineerd met een zoet zomerfruitsoepje.
voorbereiding1 uur
kooktijd20 minuten
afkoelen1 uur
totale tijd1 uur 20 minuten
ingrediënten
- 1 l yoghurt volle, liefst boerenland
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuf kaneel
- 250 ml (3 perssinaasappels) sinaasappelsap vers geperst
- 50 g suiker
- 1 vanillestokje opengesneden, merg eruit geschraapt
- 2 pimentkorrels geplet
- ½ rode peper zaadlijst verwijderd, in flinterdunne reepjes
- 300 g aardbeien grote in kwarten gesneden
- 300 g kersen vers, ontpit*
- 100 g blauwe bessen
- 100 g bramen
instructies
- Leg een schone vochtige theedoek in een vergiet en plaats in de gootsteen (zodat het vocht kan weglopen). Schenk alle yoghurt erin, dek af en laat minimaal 4, maar liever 6 uur uitlekken. Schraap de dikke yoghurt van de doek in een kom en roer de vanillesuiker en kaneel erdoor.
- Verwarm het sinaasappelsap met de suiker in een steelpan en laat de suiker oplossen. Voeg het vanillemerg met -peul, pimentkorrels en peper toe en laat op laagste vuur 5 min. trekken. Laat volledig afkoelen. Zeef het sap desgewenst.
- Pureer de helft van de aardbeien en meng met het gekruide sinaasappelsap. Verdeel de kersen en rest van het fruit over 4 diepe borden en giet het gekruide vruchtensap erop. Serveer de fruitsoep met een schepje hangop.
calorieën: 353kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 8g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
*Onmisbaar voor de kersenliefhebber: een kersenontpitter. Voor het ontpitten van kersen én olijven. Te koop bij goedgesorteerde kookwinkels.
Bereiding: Trudelies Schouten. Recepten: Eke Mariën. Styling: Laura Jongeneel. Fotografie: Ernie Enkelaar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!