De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Rood-fruitsoep met hangop

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Roodfruit-soep-hangop-delicious


aantal 4 | dessert | zomer | |
Hangop beleeft een ware revival en dat is niet zo verwonderlijk nu alles zo puur mogelijk moet zijn. Helemaal lekker gecombineerd met een zoet zomerfruitsoepje.
voorbereiding1 uur
kooktijd20 minuten
afkoelen1 uur
totale tijd1 uur 20 minuten

ingrediënten

  • 1 l yoghurt volle, liefst boerenland
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuf kaneel
  • 250 ml (3 perssinaasappels) sinaasappelsap 
 vers geperst
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje opengesneden, merg eruit geschraapt
  • 2 pimentkorrels geplet
  • ½ rode peper zaadlijst verwijderd, in flinterdunne reepjes
  • 300 g aardbeien grote in kwarten gesneden
  • 300 g kersen vers, ontpit*
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g bramen

instructies

  • Leg een schone vochtige theedoek in een vergiet en plaats in de gootsteen (zodat het vocht kan weglopen). Schenk alle yoghurt erin, dek af en laat minimaal 4, maar liever 6 uur
uitlekken. Schraap de dikke yoghurt van de doek in een kom en roer de vanillesuiker en kaneel erdoor.
  • Verwarm het sinaasappelsap met de suiker in een steelpan en laat de suiker oplossen. Voeg het vanillemerg met -peul, pimentkorrels en peper toe en laat op laagste vuur 5 min. trekken. Laat volledig afkoelen. Zeef het sap desgewenst.
  • Pureer de helft van de aardbeien en meng met het gekruide sinaasappelsap. Verdeel de kersen en rest van het fruit over 4 diepe borden en giet het gekruide vruchtensap erop. Serveer de fruitsoep met een schepje hangop.
Voedingswaarde:
calorieën: 353kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 8g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
*Onmisbaar voor de kersenliefhebber: een kersenontpitter. Voor het ontpitten van kersen én olijven. Te koop bij goedgesorteerde kookwinkels.
Bereiding: Trudelies Schouten. Recepten: Eke Mariën. Styling: Laura Jongeneel. Fotografie: Ernie Enkelaar
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Roodfruit-soep-hangop-delicious