aantal 4 |
dessert |
zomer |
|
Hangop beleeft een ware revival en dat is niet zo verwonderlijk nu alles zo puur mogelijk moet zijn. Helemaal lekker gecombineerd met een zoet zomerfruitsoepje.
Ingrediënten
- 1 l yoghurt volle, liefst boerenland
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuf kaneel
- 250 ml (3 perssinaasappels) sinaasappelsap vers geperst
- 50 g suiker
- 1 vanillestokje opengesneden, merg eruit geschraapt
- 2 pimentkorrels geplet
- ½ rode peper zaadlijst verwijderd, in flinterdunne reepjes
- 300 g aardbeien grote in kwarten gesneden
- 300 g kersen vers, ontpit*
- 100 g blauwe bessen
- 100 g bramen
Instructies
- Leg een schone vochtige theedoek in een vergiet en plaats in de gootsteen (zodat het vocht kan weglopen). Schenk alle yoghurt erin, dek af en laat minimaal 4, maar liever 6 uur uitlekken. Schraap de dikke yoghurt van de doek in een kom en roer de vanillesuiker en kaneel erdoor.
- Verwarm het sinaasappelsap met de suiker in een steelpan en laat de suiker oplossen. Voeg het vanillemerg met -peul, pimentkorrels en peper toe en laat op laagste vuur 5 min. trekken. Laat volledig afkoelen. Zeef het sap desgewenst.
- Pureer de helft van de aardbeien en meng met het gekruide sinaasappelsap. Verdeel de kersen en rest van het fruit over 4 diepe borden en giet het gekruide vruchtensap erop. Serveer de fruitsoep met een schepje hangop.
Voedingswaarde
calorieën: 353kcal
eiwit: 14g
vet: 8g
koolhydraten: 52g
*Onmisbaar voor de kersenliefhebber: een kersenontpitter. Voor het ontpitten van kersen én olijven. Te koop bij goedgesorteerde kookwinkels.
Bereiding: Trudelies Schouten. Recepten: Eke Mariën. Styling: Laura Jongeneel. Fotografie: Ernie Enkelaar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!