aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
In garnalenschillen zit enorm veel smaak en geur, jammer om daar niks mee te doen. Ik bewaar ze in een bakje in de diepvries voor een lekkere soep, maar dit keer gebruik ik ze direct in deze heerlijke romige pasta met garnalen!
kooktijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 400 g ongepelde garnalen diepvries, ontdooid
- 5 el arachide-olie
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 2 el bloem
- evt. 4 el wodka + wat extra
- 2 el pijnboompitten
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 400 g linguine pasta
- 400 g cherrytomaatjes
- 100 g spinazie gewassen
- q bio citroen rasp + de helft van het sap
- 50 ml slagroom
- ½ bosje platte peterselie fijngesneden
instructies
- Pel de garnalen en bewaar de schalen. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de garnalenschalen toe en bak ± 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak 1 min. mee. Blus evt. af met de wodka.
- Schenk langzaam 500 ml water erbij en roer glad. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus ± 10 min. zachtjes trekken.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en leg ze op een bord. Schenk de rest van de olie in de pan en bak de knoflook langzaam goudbruin. Neem de pan met knoflookolie van het vuur.
- Neem de garnalenschalensaus van het vuur. Pureer de saus met de staafmixer om alle aroma’s uit de schalen te halen. Schenk de saus door een fijne zeef terug in de pan en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag.
- Kook de pasta met een schep zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de tomaatjes bij de saus en stoof ± 4 min. Voeg de garnalen toe en stoof ze ± 6 min.
- Verdeel intussen de spinazie over een schaal. Besprenkel de salade met de knoflookolie en het citroensap. Strooi de pijnboompitten erover en zout en peper naar smaak.
- Voeg de room en citroenrasp toe aan de saus. Breng op smaak met zout, peper en evt. nog een scheutje wodka. Giet de pasta af en meng met de garnalensaus.
- Verdeel de pasta over 4 borden, garneer met de peterselie en serveer met de spinaziesalade.
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi.Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Minta Nicolaï
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!