Romige pappardelle met bloemkool en blauwe kaas

Romige pappardelle met bloemkool en blauwe kaas

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | vegetarisch
Dit romige pastagerecht tover je binnen een half uur op tafel en zit vól smaak. Supermakkelijk, superlekker én vegetarisch. 
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 1 rode ui in partjes
  • 1 bloemkool klein, in niet te kleine roosjes en die in dikke plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 60 g hazelnoten gehakt
  • 500 g pappardelle
  • 600 ml slagroom
  • 150 g gorgonzola dolce
  • rasp van ½ biocitroen
  • 60 g rucolablaadjes jong

Instructies

  • Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin in twee gedeelten de ui met de bloemkoolplakjes ± 8 min. tot de bloemkool beetgaar is en licht kleurt. Voeg de knoflook en hazelnoten toe. Bak ± 2 min. onder af en toe omscheppen tot de noten gaan kleuren. Neem de pan van het vuur.
  • Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en vang hierbij 80 ml van het kookwater op.
  • Verwarm intussen in een steelpan met dikke bodem de room met driekwart van de kaas op matig tot hoog vuur en laat onder af en toe roeren ± 2 min. pruttelen en licht inkoken. Roer het citroenrasp erdoor.
  • Zet het bloemkoolmengsel opnieuw op hoog vuur en schep er vlug de pasta, het opgevangen kookwater en de kaassaus door.
  • Schep de rucola en de rest van de kaas erdoor en besprenkel met olie. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en serveer direct.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Nigel Lough. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!