vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Dit romige pastagerecht tover je binnen een half uur op tafel en zit vól smaak. Supermakkelijk, superlekker én vegetarisch.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie + extra om te besprenkelen
- 1 rode ui in partjes
- 1 bloemkool klein, in niet te kleine roosjes en die in dikke plakjes gesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 60 g hazelnoten gehakt
- 500 g pappardelle
- 600 ml slagroom
- 150 g gorgonzola dolce
- rasp van ½ biocitroen
- 60 g rucolablaadjes jong
Instructies
- Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin in twee gedeelten de ui met de bloemkoolplakjes ± 8 min. tot de bloemkool beetgaar is en licht kleurt. Voeg de knoflook en hazelnoten toe. Bak ± 2 min. onder af en toe omscheppen tot de noten gaan kleuren. Neem de pan van het vuur.
- Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en vang hierbij 80 ml van het kookwater op.
- Verwarm intussen in een steelpan met dikke bodem de room met driekwart van de kaas op matig tot hoog vuur en laat onder af en toe roeren ± 2 min. pruttelen en licht inkoken. Roer het citroenrasp erdoor.
- Zet het bloemkoolmengsel opnieuw op hoog vuur en schep er vlug de pasta, het opgevangen kookwater en de kaassaus door.
- Schep de rucola en de rest van de kaas erdoor en besprenkel met olie. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en serveer direct.
Voedingswaarde
Recepten: Valli Little. Fotografie: Nigel Lough. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!