aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
familietijd |
italiaans |
Een simpel gerecht, maar daarom niet minder lekker! Er zitten een paar echte pleasers in… zoals: spek, ei, room en kaas! Maak met linguine of een andere pastasoort.Probeer ook spaghetti carbonara met chorizo.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie extra vierge
- 12 spek bacon of pancetta, in dunne reepjes/plakken
- 400 g linguine
- 250 ml slagroom
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 4 eieren
- 100 g Parmezaanse kaas geraspt + extra voor erbij
- 2½ el bladpeterselieblaadjes fijngehakt
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan op middel-hoog vuur. Roerbak het spek in 4-5 min. knapperig. Schep op een bord en zet de pan apart.
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en zet de pastapan terug op laag vuur. Voeg de room, knoflook en de helft van het spek toe en warm 1-2 min. door. Doe de pasta terug in de pan en schep goed door elkaar zodat alle pasta met saus bedekt is.
- Zet afgedekt apart en houd warm. Zet de spekpan terug op middelhoog vuur. Bak de eieren 1-2 min. tot het eiwit stevig is maar de dooiers nog vloeibaar zijn.
- Roer de parmezaan door de pasta met de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over 4 kommen of borden en leg op elke portie een ei. Bestrooi met de rest van het spek en de peterselie en serveer met de extra parmezaan.
Voedingswaarde
Recepten: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!