aantal 6 |
gebak, zoet |
pasen |
|
Gek op rabarber? Proef dan eens dit notentaartje met yoghurt en verse rabarber van delicious.friend Janneke Philippi.
Ingrediënten
- 200 g bloem gezeefd
- 100 g hazelnoten blank, fijngemalen
- 150 g suiker
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 eierdooier
- 40 ml melk
- 2 stengels rabarber in stukken van 4 cm
- 300 ml yoghurt volle, dikke
Instructies
- Kneed in de keukenmachine of met de hand van de bloem, hazelnoten, 100 g suiker, boter, eierdooier, melk en ¼ theelepel zout een soepel deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 185°C. Rol het deeg tussen 2 vellen huishoudfolie uit tot een dikte van ½ cm.
- Bekleed 6 ingevette kleinte taartvormpjes met Ø van 8-10 cm en uitneembare bodem met het deeg. Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul de vormpjes royaal met overjarige bonen, keramische korrels of rijst. Bak de bodems 15-20 min. in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en bak de bodems in nog eens 5-10 min. goudgeel en gaar. Laat ze afkoelen.
- Los in een steelpan in 75 ml water de rest van de suiker op.
- Snijd intussen de rabarberstukken in de lengte in platte reepjes van 2 mm. Kook de rabarber in de suikersiroop in 2 min. beetgaar. Schep de helft van de rabarber uit de pan, laat de rest van de rabarber in nog 2-3 min. stuk koken tot een dikke compote. Laat de compote afkoelen.
- Roer de compote door de yoghurt en verdeel over de taartbodems. Garneer met de beetgare rabarber.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!