vegetarisch
aantal 10 |
bijgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
lactosevrij
Met kerst in het vooruitzicht is het geen gek idee om alvast te oefenen op je kook-skills. Daar wordt het eind december alleen maar makkelijker van. Wij starten daarom met het delen van onze favoriete sauzen en technieken. In deel 1: romescosaus! Romescosaus is een saus van tomaat en paprika en kan koud en warm geserveerd worden. Erg lekker bij gerechten met geroosterde groenten, zoals groene asperges met amandelschaafsel, geroosterde prei of bosui, of door de pasta. De saus is 1 dag van tevoren te maken. Je kunt hem helaas niet invriezen, want door de amandelen wordt hij dan wee en waterig.
Ingrediënten
- 50 g amandelen blank
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook gepeld
- 1 peper rood, gehalveerd, zaden verwijderd
- 1 paprika rood, zaden verwijderd, in stukjes
- 3 vleestomaten groot, in parten
- 2-3 tl honing
- mespuntje saffraandraadjes
Instructies
- Bak de amandelen 2 min. op laag vuur in de olie in een ruime koekenpan tot ze licht kleuren. Voeg de knoflook, rode peper en paprika toe en roerbak alles 2 min. op hoog vuur tot de groenten kleuren. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee. Doe de inhoud van de pan over in een ruime maatbeker (of in een blender) en voeg de honing, saffraan en 100 ml water toe. Pureer alles met de staafmixer tot een grove saus en breng royaal op smaak met zout en peper. Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm de saus in een pan tot lauwwarm. Romescosaus kan ook koud worden geserveerd.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!