aantal 1 |
drankje |
feestelijk, kerst |
frans |
Ingrediënten
- sap en rasp van ½ (bio)grapefruit
- rasp van 1 (bio)sinaasappel
- 5 tl kruiden: oregano, rozemarijn, basilicum, salie, tijm
- 4 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 8 jeneverbessen
- 4 kruidnagels
- 1 envelopje saffraan
- 250 ml brandewijn, jenever of wodka
- suiker: 125 g voor zoete vermout, 75 g voor medium dry en 25 g voor droge
- 1 fles rode wijn 0,75 l
Instructies
- Voeg alle rasp en sap, kruiden en specerijen aan de brandewijn toe. Laat 2 weken trekken op kamertemperatuur. Af en toe schudden.
- Giet de vloeistof na die 2 weken door een koffiefilter of fijne zeef en voeg de suiker toe. Giet de wijn erbij. Giet de vermout in een literfles en schud om de suiker te laten oplossen.
- Je kunt de vermout meteen drinken, maar hoe langer je hem laat staan, hoe rijper de smaak wordt. Serveer met lekker veel ijs en een krul sinaasappelschil.
Voedingswaarde
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!