Rode vermout

vermout

aantal 1 | drankje | feestelijk, kerst | frans |
voorbereiding10 minutes
kooktijd10 minutes
wachten14 days
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • sap en rasp van ½ (bio)grapefruit
  • rasp van 1 (bio)sinaasappel
  • 5 tl kruiden: oregano, rozemarijn, basilicum, salie, tijm
  • 4 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 8 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 1 envelopje saffraan
  • 250 ml brandewijn, jenever of wodka
  • suiker: 125 g voor zoete vermout, 75 g voor medium dry en 25 g voor droge
  • 1 fles rode wijn 0,75 l

instructies

  • Voeg alle rasp en sap, kruiden en specerijen aan de brandewijn toe. Laat 2 weken trekken op kamertemperatuur. Af en toe schudden.
  • Giet de vloeistof na die 2 weken door een koffiefilter of fijne zeef en voeg de suiker toe. Giet de wijn erbij. Giet de vermout in een literfles en schud om de suiker te laten oplossen.
  • Je kunt de vermout meteen drinken, maar hoe langer je hem laat staan, hoe rijper de smaak wordt. Serveer met lekker veel ijs en een krul sinaasappelschil.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

vermout