aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Risotto met tuinbonen en krab is een Italiaans gerecht van chef-kok Matt Moran. Matt is dol op Italië. Uitgangspunt voor al zijn gerechten: écht goede ingrediënten. Weinig in aantal, maar van superieure kwaliteit.
Ingrediënten
- 1½ l kippenbouillon
- 3 el olijfolie + extra voor erbij
- 1 ui fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 500 g arboriorijst
- 100 ml crème fraîche
- 50 g parmezaanse kaas + extra voor erbij versgeraspt + extra voor erbij
- 500 g diepvriestuinbonen geblancheerd, afgespoeld en uit vliesjes gedrukt
- 50 g boter
- 500 g krabvlees van gekookte verse krabbenpoten of uit blik
- 1 citroen bio, sap en rasp
- ½ bosje bieslook gesnipperd
Instructies
- Breng de kippenbouillon in een pan op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en houd warm. Verhit de olie op matig vuur in een steelpan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak al omscheppend 3-4 min.
- Doe de rijst erbij en roer elke 2 min. Schep lepel voor lepel de hete bouillon erbij en roer steeds tot de bouillon is opgenomen. Ga door tot de bouillon op is en de risotto beetgaar in ± 20 min. Haal van het vuur en schep de crème fraîche, parmezaanse kaas, tuinbonen, boter en het krabvlees erdoor. Schep voorzichtig om en laat ± 2 min. doorwarmen. Voeg de citroenrasp en het citroensap en wat zout en peper toe.
- Bestrooi de risotto met bieslook, munt en nog wat parmezaan. Besprenkel met wat olijfolie.
Voedingswaarde
Recept: Matt Morgan. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
[/membership]
[membership level=”3″]
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Risotto met tuinbonen en krab is een Italiaans gerecht van chef-kok Matt Moran. Matt is dol op Italië. Uitgangspunt voor al zijn gerechten: écht goede ingrediënten. Weinig in aantal, maar van superieure kwaliteit.
Ingrediënten
- 1½ l kippenbouillon
- 3 el olijfolie + extra voor erbij
- 1 ui fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 500 g arboriorijst
- 100 ml crème fraîche
- 50 g parmezaanse kaas + extra voor erbij versgeraspt + extra voor erbij
- 500 g diepvriestuinbonen geblancheerd, afgespoeld en uit vliesjes gedrukt
- 50 g boter
- 500 g krabvlees van gekookte verse krabbenpoten of uit blik
- 1 citroen bio, sap en rasp
- ½ bosje bieslook gesnipperd
Instructies
- Breng de kippenbouillon in een pan op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en houd warm. Verhit de olie op matig vuur in een steelpan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak al omscheppend 3-4 min.
- Doe de rijst erbij en roer elke 2 min. Schep lepel voor lepel de hete bouillon erbij en roer steeds tot de bouillon is opgenomen. Ga door tot de bouillon op is en de risotto beetgaar in ± 20 min. Haal van het vuur en schep de crème fraîche, parmezaanse kaas, tuinbonen, boter en het krabvlees erdoor. Schep voorzichtig om en laat ± 2 min. doorwarmen. Voeg de citroenrasp en het citroensap en wat zout en peper toe.
- Bestrooi de risotto met bieslook, munt en nog wat parmezaan. Besprenkel met wat olijfolie.
Voedingswaarde
Recept: Matt Morgan. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
[/membership]