risotto met lof, walnotenboter en taleggio

risotto met lof, walnotenboter en taleggio

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | italiaans | vegetarisch
Niks lekkerder dan een bordje smeuïge risotto met walnotenboter en romige kaas. Taleggio is zachte roodschimmelkaas uit Italië, heerlijk als smeltkaas over deze risotto. Te koop bij alle kaaswinkels en sommige supermarkten. Comfortfood pur sang!
Risotto + taleggio + boerenkool: nóg zo’n topcombi!
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • l groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 300 g risottorijst (arborio)
  • 200 ml witte wijn, droge
  • 3 struikjes witlof, fijngesneden
  • 75 g taleggio in dunne plakjes
  • 2 struikjes roodlof, fijngesneden

walnotenboter

  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 3 el peterselie, fijngesneden
  • 5 el walnoten, geroosterd en grof gehakt

Instructies

  • Breng de bouillon tegen de kook aan en houd warm.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak hierin zachtjes de ui, bleekselderij en knoflook 5 min. zonder te laten kleuren.
  • Voeg de rijst toe bak 2 min. mee. Blus de rijst af met wijn. Laat onder af en toe roeren verdampen. Voeg dan de hete bouillon beetje bij beetje toe. Voeg na ± 10 min. de witlof toe en blijf de risotto met een houten lepel regelmatig roeren terwijl je steeds bouillon toevoegt. Houd de rijst met voldoende bouillon tegen de kook aan.
  • Proef na 20 min. of de rijst gaar is, hij mag nog wat beet hebben. Breng de rijst op smaak met zout en versgemalen peper. Leg de deksel op de pan, draai het vuur uit en laat de risotto 5 min. rusten.
  • Roer intussen voor de walnootboter alle ingrediënten in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de risotto over diepe borden, schep de walnotenboter erop. Verdeel de taleggio erover en bestrooi met wat fijngesneden roodlof.

Voedingswaarde

calorieën: 750kcal
eiwit: 15g
vet: 46g
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
recept Yolanda van der Jagt fotografie Eric van Lokven styling Cyn Ferdinandus bereiding Victor de Launay
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!