aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Op zoek naar de perfecte maaltijd voor een doorsnee avond? Met deze eenpanner vol goudbruine bloemkool zit je sowieso goed. Echt zo'n gerecht om helemaal 'op' te zijn (en hij gaat ook helemaal op, let maar… je snapt hem).
Ingrediënten
- 1 bloemkool in roosjes, kleinere blaadjes bewaard
- 80 ml olijfolie 5 el + extra om erover te sprenkelen
- 200 g dikke plakjes
- magere bacon 4 heel gelaten, de rest in stukjes
- 4 el salie, fijngesneden
- 1 ¼ l kippen- of groentebouillon
- 50 g boter
- 1 prei in de lengte gehalveerd, in dunne plakjes
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 330 g risottorijst
- 125 ml droge witte wijn
- 120 g zachte geitenkaas + extra voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Spreid de bloemkoolroosjes uit op de bakplaat, bestrooi met zout en peper, besprenkel met de helft van de olie. Leg de 4 plakjes spek ook op de bakplaat. Bak 10 min. in de oven tot de spek krokant is.
- Haal de spek van de bakplaat en leg apart op een bordje. Rooster de bloemkool nog 10 min. tot hij gaar is. Strooi de bloemkoolblaadjes en salie over de bloemkool, sprenkel er nog wat olie over en rooster nog 5 min.
- Breng intussen in een pan de bouillon aan de kook.
- Verhit de helft van de boter met de rest van de olie in de braadpan op matig vuur. Bak hierin de prei, bleekselderij en achtergehouden spekjes ± 5 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg de rijst toe en roer 2 min., schenk de wijn erbij en laat in ± 3 min. inkoken tot de helft.
- Voeg de bouillon schep voor schep toe en laat die al roerend verdampen op matig tot laag vuur. Ga zo 15-18 min. door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar is. Schep de rest van de boter en de helft van de geitenkaas door de risotto, neem van het vuur en laat afgedekt 4 min. rusten.
- Schep vlak voor serveren de geroosterde bloemkoolroosjes en -blaadjes, spekplakjes en salie over de risotto, strooi er nog wat geitenkaas over en besprenkel met nog wat olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 770kcal
eiwit: 26g
vet: 40g
koolhydraten: 73g
RECEPT: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond: andijvierolletjes met paddenstoelentapenade.
Meer Italiaans? Bestel delicious. magazine!