aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, zomer |
italiaans |
Een beetje van het één en een beetje van het ander. Risotto: dit is zo’n recept, waar je makkelijk mee kan variëren, afhankelijk van wat je nog in de koelkast of vriezer hebt liggen. Wat risottorijst + bouillon + bietjes + restje kip van gisteren of risottorijst+ bouillon + stukje witvis + doperwtjes uit de vriezer. Risotto blijft een van de beste leftover-gerechten.
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 350 g risottorijst
- 150 ml wijn droge witte
- 2 potten visfond of 800 ml groenten- of visbouillon van 1 tablet
- 8 stengels bleekselderij groen bewaard, stelen in boogjes
- 650 g garnalen of zeevruchtenmix gepelde noorse
- 100 ml slagroom
Instructies
- Fruit de knoflook in de olie in 2 min. goudbruin. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Voeg de wijn toe en laat al roerend door de rijst opnemen. Voeg alle fond (of bouillon) toe als de wijn volledig is opgenomen. Roer de rijst om, breng opnieuw aan de kook en laat op het laagste vuur onder af en toe roeren in ± 15 min. gaarkoken.
- Roer na 10 min. de bleekselderij door de rijst en laat meegaren. Schep de laatste 5 min. de garnalen of zeevruchtenmix luchtig door de risotto en laat kort meegaren. Schep de room door de risotto en breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Bestrooi met het achtergehouden fijngesneden bleekselderijgroen.
Voedingswaarde
calorieën: 700kcal
eiwit: 44g
vet: 26g
koolhydraten: 72g
Receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Marien
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!