risotto carbonara

risotto carbonara

Deze romige risotto carbonara vraagt om wat aandacht en liefde. Eenmaal klaar wordt de chef beloond met echte Italiaanse smaken die comfortfood schreeuwen.

Restje over? Geen probleem! Risotto opwarmen? zo pak je het goed aan

Risotto carbonara

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | italiaans |
Je succes hangt ook af van de juist gekozen rijstsoort. Italiaanse arboriorijst is een van de beste rondkorrelrijstsoorten voor risotto, omdat het fantastisch veel vocht opneemt, hoog in zetmeel zit, romig is en toch nog een mooie beet houdt.
Kooktijd45 minutes

Ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 200 g gerookt spek, in blokjes
  • 2 eieren + 3 eidooiers
  • 160 g parmezaanse kaas, fijngeraspt + extra
  • 250 g arboriorijst
  • l kippenbouillon, kokendheet

Instructies

  • Verhit de olie in een grote steelpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui met de knoflook en spekjes al omscheppend in ± 15 min. glazig en de spekjes krokant.
  • Roer intussen in een kom de eieren en eidooiers los met de parmezaanse kaas, wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • Schep de rijst bij het ui-mengsel in de pan en roer de korrels 1 min. om in het vet, zodat ze hier goed bedekt raken. Voeg de bouillon lepel voor lepel toe en laat die al roerend verdampen. Ga zo ± 20 min. door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar is. Neem de pan van het vuur en laat de risotto 2 min. afkoelen. Voeg het eimengsel toe en schep de risotto hier 2-3 min. mee om, zodat hij nog rijker en romiger wordt.
  • Verwarm nog 1 min. op heel laag vuur, neem van het vuur en voeg nog wat zout en peper toe. Bestrooi voor serveren met nog wat parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper.

Voedingswaarde

calorieën: 728kcal
eiwit: 23g
vet: 52g
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
RECEPT: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!