nr.1 foodmagazine

Risotto basisrecept

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
risotto - delicious
vegetarisch
aantal | hoofd | weekend | italiaans | vegetarisch
voorbereiding25 minuten

ingrediënten

  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • flink plukje saffraan 2 envelopjes of buisjes*
  • 1 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 330 g (arboririsottorijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 40 g parmezaanse kaas geraspt

instructies

  • Breng de bouillon met de saffraan in een middelgrote steelpan tot bijna aan de kook. Zet het vuur laag en houd tegen de kook.
  • Verhit de olie en de helft van de boter op matig vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerende in 5 min. glazig.
  • Voeg de rijst toe en roer 2-3 min. tot de korrels glazig worden. Dit is heel belangrijk, want zo zal de rijst gelijkmatiger gaar worden.
  • Voeg in scheutjes de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg daarna telkens een soeplepel (125 mbouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
  • Roer zo lepel voor lepel erdoor, 18-20 min. of tot de rijst beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, en roer de kaas en de rest van de boter erdoor.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Michelle Southan. Beeld: iStock
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


risotto - delicious