vegetarisch
aantal |
hoofd |
weekend |
italiaans |
vegetarisch
voorbereiding25 minutes minutes
ingrediënten
- 1 l groente- of kippenbouillon
- flink plukje saffraan 2 envelopjes of buisjes*
- 1 el olijfolie
- 40 g boter
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 330 g (arboririsottorijst
- 125 ml droge witte wijn
- 40 g parmezaanse kaas geraspt
instructies
- Breng de bouillon met de saffraan in een middelgrote steelpan tot bijna aan de kook. Zet het vuur laag en houd tegen de kook.
- Verhit de olie en de helft van de boter op matig vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerende in 5 min. glazig.
- Voeg de rijst toe en roer 2-3 min. tot de korrels glazig worden. Dit is heel belangrijk, want zo zal de rijst gelijkmatiger gaar worden.
- Voeg in scheutjes de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg daarna telkens een soeplepel (125 mbouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
- Roer zo lepel voor lepel erdoor, 18-20 min. of tot de rijst beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, en roer de kaas en de rest van de boter erdoor.
auteur: delicious.
Recept: Michelle Southan. Beeld: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!