aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Risoni met zalm en asperges is lekker snel klaar. Risoni is pasta die op rijstkorrels lijkt, zeg maar risotto voor mensen zonder geduld! Wil je hem romiger, roer er dan op het laatst een gulle schep mascarpone door.
Ingrediënten
- 400 g risoni of orzo*
- 1 bosje groene asperges dun, in stukken van 2 cm
- 200 g sugarsnaps
- 200 g kruidenfeta* gemarineerd + 80 ml marinade-olie uit het potje
- ½ bosje bladpeterselie blaadjes fijngesneden
- 1 citroen bio, sap en rasp
- 300 g warmgerookte zalmfilet* in stukjes
Instructies
- Kook de risoni in gezouten kokend water in 7 min. beetgaar. Voeg de asperges en sugarsnaps na 5 min. toe. Giet af, maar bewaar 125 ml van het kookwater.
- Schenk dit water samen met de pasta en de groenten terug in de pan. Voeg de marinade-olie, peterselie, citroenrasp en zout en peper toe. Verkruimel de feta boven de pan en schep de zalm erdoor. Besprenkel vlak voor serveren met citroensap.
Voedingswaarde
* Risoni of orzo is te koop bij mediterrane winkels. Warmgerookte zalm is te bestellen bij de vishandel of rokerij.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!