aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Risoni – ook wel orzo – is een van de kleinste pastasoorten, letterlijk betekent het ‘grote rijst’. Risoni gaat vooral in soep, maar voor salades en bereid als risotto is deze mini-pasta ook heel geschikt. In deze risoni gaat gebakken pancetta, rode puntpaprika en shiitake. En een flinke hoeveelheid rucola voor wat pit. Een echt lekker Italiaans recept.
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 125 g pancetta aan één stuk, in blokjes
- 2 rode puntpaprika’s in reepjes
- 200 g shiitake in stukjes
- 3 takjes tijm
- 300 g risoni
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 150 ml rode wijn
- 500 ml vleesbouillon
- 1 zak rucola (75 g)
- parmezaanse kaas, voor erbij
- chilivlokken, voor erbij
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en pancetta 3 min. Voeg de paprika, shiitake en tijm toe en bak nog 3 min.
- Schep de risoni erdoor en dan de tomatenpuree. Bak nog 1 min. Schenk de wijn en de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de risoni zachtjes in 10-12 min. beetgaar.
- Roer af en toe en voeg een extra scheutje water toe als de pasta droog dreigt te koken. Schep de rucola erdoor en breng de risoni op smaak met peper.
- Schep de risoni op 4 borden en serveer met royaal geraspte parmezaan en evt. chilivlokken.
Voedingswaarde
calorieën: 560kcal
eiwit: 18g
vet: 64g
koolhydraten: 64g
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Als het bevalt… hier nóg een recept met risoni!