vegetarisch
aantal 4 |
ontbijt |
weekend |
caribisch |
lactosevrij
ontbijt |
weekend |
caribisch |
lactosevrij
Ready to kickstart this morning? Begin je dag eens met deze bijzondere rijstepap met kokos en kardemom. Heerlijk verwarmend en je kunt er de hele ochtend op vooruit.
Ingrediënten
- 600 ml kokosmelk
- 400 ml water
- 4 kardemompeulen gekneusd
- 125 g risottorijst of dessertrijst
- 25 g suiker of naar smaak + 2 el voor de banaan
- 25 g kokos geschaafd, licht geroosterd
- 2 bananen
- 1 limoen sap
- 2 passievruchten
Instructies
-
Breng de kokosmelk met het water, de kardemom, een snuf zout en de rijst zachtjesaan de kook in een pan. Kook de rijst op laag vuur in 20 min. gaar. Breng de pap op smaak met suiker.
-
Snijd intussen de bananen in dikke plakken en bak ze in een anti-aanbak koekenpan met de suiker en het limoensap 2-3 min. of tot ze karameliseren. Snijd de passievruchten doormidden en lepel er het vruchtvlees uit. Schep de pap in 4kommen en verdeel er de passievrucht, banaan en kokos over.
Voedingswaarde
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recept: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!