aantal 10 |
zoet |
feestelijk |
|
Het zoet in deze raw cheesecake komt van abrikozen, dadels en rauwe honing. Cashews geven een extra romige smaak en maken de taartvulling fluweelzacht.
Ingrediënten
- 500 g abrikozen gedroogd + extra om te garneren
- 1 biosinaasappel sap en rasp
- 1 biocitroen sap en rasp
- 300 g cashewnoten ongebrand
- 300 g kokosolie
- 175 g rauwe honing* + extra om te garneren
snuf zout
- ook nodig: springvorm ± 20 cm Ø, bekleed met plasticfolie
- bodem
- 300 g amandelen
- 300 g dadels ontpit
- 40 g kokos geschaafd + extra om te garneren
Instructies
- Snijd de abrikozen in vieren en laat ze ± 1 uur weken in het citrussap. Week ook de cashews 1 uur in ruim water. Schep de kokosolie in een kom en bewaar de olie tot gebruik in de vriezer.
- Voor de bodem: gebruik de pulseknop van de keukenmachine om de amandelen, dadels en kokos grof te malen. Verdeel over de bodem van de vorm en druk goed aan.
- Giet de cashews af en maal ze samen met het weeksap van de abrikozen in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg de abrikozen, citrusrasp, honing en het zout toe. Snijd de kokosolie in stukjes en voeg ook toe. Draai alles tot een egale massa en verdeel over de bodem. Laat in de koelkast opstijven.
- Garneer vlak voor het serveren de taart met de extra geschaafde kokos, de abrikozen en wat honing.
Voedingswaarde
* Rauwe honing is onverhitte en onbewerkte honing, te koop bij natuurwinkels of rechtstreeks bij imkers.
Productie en recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!