Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | hapje, hoofdgerecht | | | vegetarisch
Dip deze vegafritters met een Frans tintje in crème fraîche met mierikswortel en munt. Echt een hit op feestjes!
Ingrediënten
- 200 g kruimige aardappels, schoongeboend
- 1 ui
- 3 tomaten
- 1 aubergine
- 4 takjes tijm
- 2 eieren
- 3 el bloem
- 7 el extra vierge olijfolie
- 125 g crème fraîche (1 bekertje)
- 2 tl geraspte mierikswortel, potje
- 1 takje munt
- 75 g jonge bladsla of eikenbladsla
- 130 g linzen uit blik, uitgelekt
Instructies
- Rasp de aardappel (met schil) grof. Rasp ook de ui of snijd heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in 3 mm-blokjes. Snijd ook de aubergine in 3 mm-blokjes.
- Doe de aardappelrasp met de ui, tomaat en aubergine in een kom. Ris de blaadjes van de takjes tijm erboven. Voeg de eieren, bloem en zout naar smaak toe en meng alles goed.
- Verhit in twee grote koekenpannen elk 1 el olijfolie. Schep met twee lepels van de helft van het aardappel-groentemengsel 4 bergjes in elke pan. Bak de fritters gaar en goudbruin aan beide kanten in 8 min.
- Houd de fritters onder een deksel warm en bak op dezelfde manier nog 8 fritters. Meng intussen de crème fraîche met mierikswortel. Hak de munt fijn en meng door de room.
- Verdeel de sla met de linzen over 4 borden. Besprenkel met 3 el olijfolie en wat zout. Leg de fritters erbij en serveer met de mierikswortel-muntdip.
Voedingswaarde
- calorieën: 496 kcal
- eiwit: 14 g
- vet: 31 g
- koolhydraten: 36 g
STUDIO PHILIPPI
Variatietip: vervang de aardappel ook eens door zoete aardappel.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: ovenschotel met gehakt, broccoli en een aardappeldakje