aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, voorjaar |
nederlands |
Voor een extra hartig accent kun je aan de radijssalade wat snippers gebakken parmaham of pancetta toevoegen. Geen fan van haring? Kies dan voor gerookte makreel.
Ingrediënten
- 500 g krieltjes in plakjes
- 125 g diepvriesdoperwten
- 1 bos witpuntradijs in plakjes
- 2 el bieslook fijngeknipt
- 8 Hollandse nieuwe haringen*
uit de voorraadkast
- 1 tl grove mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el mayonaise
- 2 el karnemelk of water
- 1 sjalotje fijngesneden
Instructies
- Kook de plakjes kriel in 4-6 min. gaar. Voeg de laatste min. de erwten toe en kook ze met de kriel mee. Giet de kriel en erwten af en spoel onder stromend water kort koud.
- Klop een dressing van de mosterd, olijfolie, mayonaise en karnemelk of water. Schep de kriel met de erwten, radijs en sjalot door de dressing.
- Verdeel de salade over 4 borden. Bestrooi met de bieslook en leg de haringen erbij.
Voedingswaarde
* Deze salade is ook lekker met gerookte makreel in plaats van haring. RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!