vegetarisch
aantal 8 |
dessert, gebak, taart |
doordeweeks |
|
vegetarisch
dessert, gebak, taart |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Té lekker deze kruimelcake met rabarber. Schuif ‘m gerust doordeweeks in de oven, want hij is zo gemaakt. De frisse stengels rabarber meng je met het beslag, waardoor de cake helemaal niet zo zoet is.
voorbereiding10 minutes minutes
kooktijd40 minutes minutes
oven40 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 30 minutes minutes
Kookgerei
-
ook nodig: vierkante bakvorm van 24 cm of rechthoekige vorm van 20×30 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
ingrediënten
- 550 g jonge rabarber
- 240 g poedersuiker
- 50 g bloem
- 1½ tl kaneel
- 125 g blanke hazelnoten, gemalen
- 185 g boter, gesmolten
- 6 eiwitten
- 1½ el donkerbruine basterdsuiker
kruimelmengsel
- 40 g fijne kristalsuiker
- 60 g bloem
- 40 g zachte boter
- 60 g amandelschaafsel rasp van 1 biosinaasappel
instructies
-
Meng de suiker en bloem in een kom en wrijf de boter erdoor, zodat je een kruimelmengsel krijgt. Wrijf het amandelschaafsel en de sinaasappelrasp er gelijkmatig door.
-
Snijd de uiteinden en evt. het blad van de rabarber. Snijd de stengels in 2 cm-stukjes. Je hebt ± 325 g rabarber nodig.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Zeef de poedersuiker, bloem en kaneel en voeg de gemalen hazelnoten toe. Spatel de boter en eiwitten er losjes door. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de helft van het kruimelmengsel, dan de stukjes rabarber en de rest van het kruimelmengsel. Strooi de basterdsuiker erover en bak de cake 40 min. of tot hij stevig is. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Serveer de cake warm of op kamer- temperatuur.
Voedingswaarde:
calorieën: 575kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING SOPHIA YOUNG. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING MARGOT BRADDON.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!