rabarber-hazelnoot-kruimelcake

rabarber-hazelnoot-kruimelcake
Voorkeur: vegetarisch

aantal 8 | dessert, gebak, taart | doordeweeks | | vegetarisch

Té lekker deze kruimelcake met rabarber. Schuif ‘m gerust doordeweeks in de oven, want hij is zo gemaakt. De frisse stengels rabarber meng je met het beslag, waardoor de cake helemaal niet zo zoet is.

Voorbereiding:10

Kooktijd:40

oven40

Totale tijd:1 30

Kookgerei

  • ook nodig: vierkante bakvorm van 24 cm of rechthoekige vorm van 20×30 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 550 g jonge rabarber
  • 240 g poedersuiker
  • 50 g bloem
  • tl kaneel
  • 125 g blanke hazelnoten, gemalen
  • 185 g boter, gesmolten
  • 6 eiwitten
  • el donkerbruine basterdsuiker

kruimelmengsel

  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 60 g bloem
  • 40 g zachte boter
  • 60 g amandelschaafsel rasp van 1 biosinaasappel

Instructies

  1. Meng de suiker en bloem in een kom en wrijf de boter erdoor, zodat je een kruimelmengsel krijgt. Wrijf het amandelschaafsel en de sinaasappelrasp er gelijkmatig door.
  2. Snijd de uiteinden en evt. het blad van de rabarber. Snijd de stengels in 2 cm-stukjes. Je hebt ± 325 g rabarber nodig.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C.
  4. Zeef de poedersuiker, bloem en kaneel en voeg de gemalen hazelnoten toe. Spatel de boter en eiwitten er losjes door. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel hierover de helft van het kruimelmengsel, dan de stukjes rabarber en de rest van het kruimelmengsel. Strooi de basterdsuiker erover en bak de cake 40 min. of tot hij stevig is. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Serveer de cake warm of op kamer- temperatuur.

Voedingswaarde

  • calorieën: 575 kcal
  • eiwit: 8 g
  • vet: 38 g
  • koolhydraten: 50 g

RECEPT, BEREIDING SOPHIA YOUNG. FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY. STYLING MARGOT BRADDON.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!