aantal 4 |
lunchgerecht |
zomer |
hollands |
Het haringseizoen is weer begonnen. Wij zijn gelukkig! Inspiratie nodig? Deze raapstelen-vissalade zit vol met verschillende vissoorten – en de haring in dit gerecht is onmisbaar.
Ingrediënten
- 500 g aardappels vastkokend, met schil, in plakken van ± 3⁄4 cm
- 2 stengels bleekselderij fijngesneden
- 1 lente-ui fijngesneden
- 100 g raapstelen jong, grof gesneden
- 20 g dragon* blaadjes afgestroopt
- 2 haringen zout, in blokjes
- 150 g zalmfilet** zeer vers, in blokjes
- 100 g garnalen Hollands
- 4 el olijfolie heel geurig
- 1 ½ el wittewijnazijn
Instructies
- Kook de aardappels in ruim kokend water met zout in 10-12 min. beetgaar.
- Giet ze af onder koud water en laat goed uitlekken.
- Meng de bleekselderij, lente-ui, raapstelen en dragon met elkaar en meng de vissoorten en garnalen erdoor.
- Verdeel de aardappelplakken over 4 borden en schep daarop een mooie berg van de salade. Breng evt. op smaak met zout en peper.
- Klop de olijfolie en azijn tot een homogene dressing en verdeel over de saladeborden
Voedingswaarde
*Dragon is te koop bij ruim gesorteerde groentewinkels en bij sommige supermarkten. Vervang het evt. door kervel of dille.
**Kies superverse zalmfilet, die kun je ook rauw eten. Of neem gerookte zalmfilet.
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!