quiche met rode uien en ricotta

quiche met rode uien en ricotta
Studio Philippi
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, pasen, weekend | internationaal | vegetarisch
Strooi tussen de gestapelde plakjes deeg verschillende verse kruiden en rol het deeg zo uit. Eenvoudig en héél lekker!
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd35 minutes
Totale tijd1 hour 5 minutes

Kookgerei

  • taart- of quichevorm van 24 cm Ø, ingevet

Ingrediënten

  • 800 g rode uien
  • 1 el venkelzaad
  • 3 eieren
  • 250 g ricotta, 1 bakje
  • 100 g jonge kaas, geraspt
  • 5 plakjes bladerdeeg, diepvries, ontdooid
  • 4 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 2 tl balsamico-azijn
  • voorraad: 25 g boter

Instructies

  • Snijd de uien in kwarten. Smelt in een hapjespan de boter. Bak de uien op hoog vuur in 5 min. bruin. Draai het vuur laag.
  • Schep het venkelzaad erdoor. Smoor de uien afgedekt in 15 min. zacht en gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de eieren los. Voeg de ricotta, de kaas en zout en peper naar smaak toe en klop het eimengsel glad.
  • Leg de deegplakjes op elkaar. Strooi tussen de plakjes steeds een kwart van de tijmblaadjes. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm Ø. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd evt. overhangend deeg bij.
  • Schenk het ricottamengsel over de deegbodem. Blus de uien met de balsamico-azijn af, schep om en verdeel over de ricotta. Meng de ui voorzichtig door het ricottamengsel. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

calorieën: 662kcal
eiwit: 22g
vet: 46g
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: de 18 lekkerste hoofdgerechten met ei