vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Nu de koudere dagen eindelijk lijken aan te breken, snakken we naar warme, romige gerechten. Maak de quiche met Italiaanse fontina. En mochten we verrast worden door een zonovergoten najaarsdag: maak er dan een heerlijke lauwwarme salade van het seizoen bij!
Ingrediënten
- 800 g roodlof*
- 5 el olijfolie
- 100 ml wijn droog, wit
- 1 sjalotje fijngesneden
- 6 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
- 200 g crème fraîche
- 4 eieren
- 200 g fontina geraspt
- 75 g walnoten grof gehakt
- 50 g rucola
- ook nodig: quichevorm van 24 cm Ø of rechthoekige vorm van 18-28 cm, ingevet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd aan de onderkant de lofstruikjes bij. Snijd ze overlangs in kwarten. Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak het roodlof in 8-10 min. beetgaar.
- Breng intussen in een steelpan de wijn met sjalotjes aan de kook en kook het vocht langzaam tot 2 el in.
- Bekleed intussen de vorm met de plakjes deeg.
- Neem het wijn-sjalotjesmengsel van het vuur en roer er de crème fraîche door. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het roodlof met de kaas en walnoten nonchalant over de deegbodem. Schenk er het ei-roommengsel over. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
- Maak de rucola aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper.
- Snijd de quiche in 4 stukken. Leg de quiche op de borden met de rucolasalade erop.
Voedingswaarde
* Witlof is een prima alternatief!
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!