aantal 2 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
frans |
Wij zijn dol op de Mediterrane keuken. En de quiche blijft favoriet. Zo ook deze quiche met romanesco, chorizo en manchego. Zo lekker, je blijft er van eten!Ook lekker: quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta.
Kookgerei
- quiche- of taartvorm van 10x34 cm
Ingrediënten
- 1 rode puntpaprika
- 1 rol bladerdeeg (koelvak)
- ½ romanesco of broccoli in roosjes
- 75 g chorizo aan een stuk in blokjes
- 125 g manchego
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
voorraad
- 1 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de paprika in stukjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de paprika 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Kook de romanesco- of broccoliroosjes in ruim water met zout in 3-4 min. net beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo 3 min. en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Rasp de manchego. Klop de eieren los met de room. Voeg de kaas, peper en een beetje zout naar smaak toe.
- Verlaag de oventemperatuur naar 200°. Verdeel de romanesco met de paprika en chorizo over de deegbodem. Verdeel het ei- kaasmengsel erover.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar. Dek evt. af als hij te snel bruint.
Voedingswaarde
calorieën: 1389kcal
eiwit: 46g
vet: 100g
koolhydraten: 67g
- KOUD OF WARM - Ook lekker koud mee naar je werk of als appetizer.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!