quiche met romanesco, chorizo en manchego

quiche met romanesco, chorizo en manchego

aantal 2 | hoofdgerecht | doordeweeks | frans |
Wij zijn dol op de Mediterrane keuken. En de quiche blijft favoriet. Zo ook deze quiche met romanesco, chorizo en manchego. Zo lekker, je blijft er van eten!
Ook lekker: quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta.
Voorbereiding25 minutes
oven45 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Kookgerei

  • quiche- of taartvorm van 10x34 cm

Ingrediënten

  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rol bladerdeeg (koelvak)
  • ½ romanesco of broccoli in roosjes
  • 75 g chorizo aan een stuk in blokjes
  • 125 g manchego
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom

voorraad

  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de paprika in stukjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de paprika 15 min. in de voorverwarmde oven.
  • Bekleed de vorm met het deeg.
  • Kook de romanesco- of broccoliroosjes in ruim water met zout in 3-4 min. net beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo 3 min. en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Rasp de manchego. Klop de eieren los met de room. Voeg de kaas, peper en een beetje zout naar smaak toe.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 200°. Verdeel de romanesco met de paprika en chorizo over de deegbodem. Verdeel het ei- kaasmengsel erover.
  • Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar. Dek evt. af als hij te snel bruint.

Voedingswaarde

calorieën: 1389kcal
eiwit: 46g
vet: 100g
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
- KOUD OF WARM -  Ook lekker koud  mee naar je werk  of als appetizer.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!