vegetarisch
aantal 4 |
brunchgerecht, hoofd, hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, pasen, weekend |
internationaal |
vegetarisch
Kant-en-klaar deeg geef je in dit recept snel een smaakje door wat kruiden tussen de deegplakjes te strooien.Leg voor extra hartigheid wat ansjovisfilets (uitgelekt uit een blikje of potje) op de laatste laag prei.
Kookgerei
- quiche- of lage taartvorm van 24 cm Ø, ingevet of met bakpapier bekleed
Ingrediënten
- 6 plakjes hartige taartdeeg, diepvries
- 2 tenen knoflook
- 700 g prei
- 2 el olijfolie
- 1 bosje dille
- 4 eieren
- 150 g ricotta
- 150 g zachte geitenkaas, naturel
- 50 g Parmezaanse kaas
Instructies
- Laat het deeg op kamertemperatuur ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen, was en laat goed uitlekken.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de prei toe en bak in 8-10 min. zacht en gaar. Verwarm de oven voor tot 180ºC en verwarm een bakplaat op de onderste richel mee in de oven.
- Snijd de dille fijn en houd de helft apart voor de vulling. Stapel de deegplakjes en strooi daarbij tussen de plakjes steeds wat van de rest van de dille. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm Ø. Bekleed de vorm ermee.
- Klop de eieren los. Klop de ricotta, geitenkaas in ministukjes, de rest van de dille, de Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak erdoor.
- Verdeel de helft van de prei over de deegbodem. Verdeel de helft van het ei-ricottamengsel erover. Herhaal de lagen met de rest van de prei en het ei-ricottamengsel.
- Zet de quiche op de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in 30-40 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
calorieën: 572kcal
eiwit: 24g
vet: 33g
koolhydraten: 40g
Bron: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 12x de lekkerste quiches voor Pasen