Kant-en-klaar deeg geef je in dit recept snel een smaakje door wat kruiden tussen de deegplakjes te strooien.Leg voor extra hartigheid wat ansjovisfilets (uitgelekt uit een blikje of potje) op de laatste laag prei.
Kooktijd30 minutesminutes
oven35 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
Kookgerei
quiche- of lage taartvorm van 24 cm Ø, ingevet of met bakpapier bekleed
Ingrediënten
6plakjeshartige taartdeeg,diepvries
2tenenknoflook
700gprei
2elolijfolie
1bosje dille
4eieren
150gricotta
150gzachte geitenkaas,naturel
50gParmezaanse kaas
Instructies
Laat het deeg op kamertemperatuur ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen, was en laat goed uitlekken.
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de prei toe en bak in 8-10 min. zacht en gaar. Verwarm de oven voor tot 180ºC en verwarm een bakplaat op de onderste richel mee in de oven.
Snijd de dille fijn en houd de helft apart voor de vulling. Stapel de deegplakjes en strooi daarbij tussen de plakjes steeds wat van de rest van de dille. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 cm Ø. Bekleed de vorm ermee.
Klop de eieren los. Klop de ricotta, geitenkaas in ministukjes, de rest van de dille, de Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak erdoor.
Verdeel de helft van de prei over de deegbodem. Verdeel de helft van het ei-ricottamengsel erover. Herhaal de lagen met de rest van de prei en het ei-ricottamengsel.
Zet de quiche op de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in 30-40 min. goudbruin en gaar.