pure chocolademelk met kardemom en gember

pure chocolademelk met kardemom en gember

aantal 4 | drankje | winter | hollands |
Er zijn van die dagen dat je liever niet naar buiten wilt. Je op de bank nestelen met een delicious. en een lekker warm kopje chocolademelk is dan de beste optie. delicious. chocolademelk met kardemom en gember, dat wel. Dus heel even van die bank af, want de enige, echte pure chocolademelk maak je zelf!
Kooktijd10 minutes
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 150 g chocolade bitter, van goede kwaliteit
  • 900 ml melk volle
  • 1/2 el gemberpoeder
  • 2 kardemompeulen zaadjes geplet (of kardemompoeder)

Instructies

  • Verwarm 600 ml melk en smelt de bittere chocolade erin, voeg gemberpoeder en geplette kardemomzaadjes toe. Laat de melk ± 5 min. trekken. Klop de melk goed door en voeg suiker naar smaak toe.
  • Klop de rest van de melk schuimig met een melkklopper of schuim de melk op met het espressoapparaat. Schenk de chocolademelk door een zeefje in 4 glazen of kopjes en schep het schuim erbovenop.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Dennis Brandsma. Styling: Desiree van Dijk
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!