Pure chocoladeijs

pure-chocoladeijs-delicious


aantal 4 | nagerecht | zomer | |
kooktijd25 minutes
Koelen1 hour
totale tijd1 hour 25 minutes

ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 150 g basterdsuiker donkerbruin
  • 50 g cacaopoeder gezeefd
  • 500 ml melk vol
  • 100 g chocolade puur, minstens 70%

instructies

  • Klop de eierdooiers met de basterdsuiker en een snuf zout met een mixer in 5-8 min. dik en romig. Roer in een steelpan het cacaopoeder met 1-2 el melk helemaal glad. Roer de rest van de melk erdoor en breng aan de kook.
  • Smelt intussen de chocolade in een kom boven een pan met een laagje bijna kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt (au bain-marie). Laat de chocolade iets afkoelen.
  • Giet al kloppend de hete melk bij het dooier- mengsel in de kom. Klop tot alles goed is gemengd en giet weer terug in de pan. Zet weer op het vuur en laat al roerend met een houten lepel op matig vuur warm worden en binden tot het de dikte heeft van vla, maar laat het niet meer koken. Neem van het vuur en roer de chocolade erdoorheen. Laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast. Draai het mengsel volgens de gebruiksaanwijzing in de ijsmachine tot ijs.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Variatie 1:
chocolade-koffie-ijs

Maak chocoladekoffie-ijs door 20 g instant espressopoeder door de melk te roeren en mee te verwarmen.
Variatie 2:
chocolate chip cookie-ijs
Maak chocolatechipcookie-ijs door 4 chocolatechipcookies grof te verkruimelen en meteen na het draaien in de ijsmachine door het ijs te scheppen. Laat in de vriezer goed opstijven.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willen van Riel. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pure-chocoladeijs-delicious