vegetarisch
aantal 4 |
zoet |
doordeweeks |
|
lactosevrij
Met boekweitmeel maak je de powerpancakes uit ons powerfoodnummer! Boekweitmeel geeft deze pannenkoekjes samen met het amandelmeel en
de rijstemelk- of amandelmelk een volle, nootachtige smaak. Boekweit en amandelen
bevatten veel kalium, fosfor en magnesium, goed voor je spieren en botten.
In Amandelen zitten ook nog veel goede vetzuren, vitamine B en eiwitten.
Blauwe bessen geven veel vezels en anti-oxidanten + vitaminen E & C.
kooktijd40 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 125 g boekweitmeel
- 75 g amandelmeel
- 1 tl bakpoeder gezeefd
- 2 eieren
- 300 g rijst- of amandelmelk
- 50 g kokosolie + extra voor in de koekenpan
- 200 g bosbessen of blauwe bessen evt. diepvries
- dadelsiroop*
instructies
- Meng de meelsoorten met het bakpoeder en een snuf zout in een hoge kom. Druk een kuiltje in het midden van het meel en breek hierboven de eieren. Klop vanuit het midden met een pollepel steeds meer meel door de eieren totdat het dik is. Voeg dan steeds roerend vanuit het midden steeds wat melk toe, totdat alle meel is opgenomen en het een dik beslag zonder klonten is. Als je teveel melk ineens toevoegt, krijg je klontjes, die je niet makkelijk meer wegroert. Roer nu rustig de rest van de melk erdoor.
- Smelt de kokosolie in een koekenpan en klop door het beslag. Roer de blauwe bessen erbij. Verhit de koekenpan op half hoog vuur goed voor, bestrijk de panbodem evt. met nog wat kokosolie. Schep 3 bergjes van het beslag in de pan en bak ze als drie-in-de-pan in 5-7 min. goudbruin en gaar. Keer ze na 3-4 min. Houd ze warm op een bord dat je op een pan met zacht kokend water plaatst en bak zo ook de rest. Je hoeft geen olie meer toe te voegen, die smelt uit het beslag in de pan. Serveer de pannenkoekjes met dadelsiroop.
auteur: delicious.
Dadelsiroop is te koop bij natuur- of mediterrane winkels.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!