aantal 12 |
ontbijtgerecht |
weekend |
portugees |
Janneke Phillipi bakt haar supersnelle versie van de bekende Portugese zoete kaastaartjes. ‘Vervang voor een ander smaakaccent de kaneel eens door gemalen anijs, citroen- of sinaasappelrasp of kardemom. Ook een snuf nootmuskaat geeft heeft heel verrassend effect!’
Ingrediënten
- 8 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
- 200 g roomkaas vers, zacht, naturel
- 150 g suiker
- 4 eidooiers
- 1 vanillesuiker zakje
- 1 tl kaneel gemalen
- poedersuiker
- ook nodig: muffinvorm met 12 holtes ingevet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Stapel de deegplakjes en rol ze weer uit tot een grote, dunne lap. Snijd met behulp van een uitsteek- vormpje of schoteltje uit het deeg 12 deeg- rondjes van 10 cm Ø en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
- Klop met een garde de roomkaas los met de suiker. Klop de eidooiers, vanillesuiker en kaneel erdoor.
- Schep het roomkaasmengsel in de deegbodempjes.
- Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Bestrooi de queijadas met poedersuiker.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!