Portugese queijadas

Portugese queijadas

aantal 12 | ontbijtgerecht | weekend | portugees |
Janneke Phillipi bakt haar supersnelle versie van de bekende Portugese zoete kaastaartjes. ‘Vervang voor een ander smaakaccent de kaneel eens door gemalen anijs, citroen- of sinaasappelrasp of kardemom. Ook een snuf nootmuskaat geeft heeft heel verrassend effect!’
Kooktijd15 minutes
Oven20 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 200 g roomkaas vers, zacht, naturel
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 vanillesuiker zakje
  • 1 tl kaneel gemalen
  • poedersuiker
  • ook nodig: muffinvorm met 12 holtes ingevet

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Stapel de deegplakjes en rol ze weer uit tot een grote, dunne lap. Snijd met behulp van een uitsteek- vormpje of schoteltje uit het deeg 12 deeg- rondjes van 10 cm Ø en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
  • Klop met een garde de roomkaas los met de suiker. Klop de eidooiers, vanillesuiker en kaneel erdoor.
  • Schep het roomkaasmengsel in de deegbodempjes.
  • Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Bestrooi de queijadas met poedersuiker.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!