vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
internationaal |
vegetarisch
Janneke houdt van kerstklassiekers, maar wel op haar manier: bijvoorbeeld deze portobello-briegalette met spinazie, gepocheerde dooier & paddenstoel. Tip: Pocheer de eidooiers apart om ze goed te garen en te zorgen dat het eigeel eruit loopt als je de galette aansnijdt.
Ingrediënten
- 270 g koelvers bladerdeeg 1 rol
- 4 portobello’s
- 3 el olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 400 g spinazie
- 150 g brie
- 1 ei + 3 eidooiers
- 10 g gedroogde paddenstoelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit en leg met het bakpapier op de bakplaat.
- Snijd de portobello’s in 8 mm-plakjes. Verhit in de koekenpan 2 el olijfolie. Bak de portobello in 5 min. aan beide kanten bruin. Hak de knoflook fijn.
- Neem de portobello uit de pan. Verhit in de koekenpan 1 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en alle vocht verdampen. Snijd de brie in plakjes. Splits het ei.
- Verdeel de spinazie in een ovaal over het deeg. Leg de portobello en de brie er afwisselend op. Vouw de rand over de vulling. Bestrijk de deegrand dun met eiwit; vergeet de plooien niet zodat het deeg aan elkaar plakt.
- Bak de galette in de voorverwarmde oven in ± 25 min. goudbruin en gaar.
- Breng intussen in een steel- of sauspan ruim water tot net aan de kook. Laat de eidooiers voorzichtig een voor een in het net kokende water glijden. Pocheer de eidooiers 2 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.
- Neem de galette uit de oven en leg op een schaal. Verdeel de gepocheerde eidooiers erover. Rasp royaal de gedroogde paddenstoelen erboven.
Voedingswaarde
calorieën: 590kcal
eiwit: 19g
vet: 42g
koolhydraten: 30g
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: Alles over eieren: van pocheren tot easy splitsen | delicious.magazine