Janneke houdt van kerstklassiekers, maar wel op haar manier: bijvoorbeeld deze portobello-briegalette met spinazie, gepocheerde dooier & paddenstoel. Tip: Pocheer de eidooiers apart om ze goed te garen en te zorgen dat het eigeel eruit loopt als je de galette aansnijdt.
Voorbereiding30 minutesminutes
oven25 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
270gkoelvers bladerdeeg1 rol
4portobello’s
3elolijfolie
3tenenknoflook
400gspinazie
150gbrie
1ei + 3 eidooiers
10ggedroogde paddenstoelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit en leg met het bakpapier op de bakplaat.
Snijd de portobello’s in 8 mm-plakjes. Verhit in de koekenpan 2 el olijfolie. Bak de portobello in 5 min. aan beide kanten bruin. Hak de knoflook fijn.
Neem de portobello uit de pan. Verhit in de koekenpan 1 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en alle vocht verdampen. Snijd de brie in plakjes. Splits het ei.
Verdeel de spinazie in een ovaal over het deeg. Leg de portobello en de brie er afwisselend op. Vouw de rand over de vulling. Bestrijk de deegrand dun met eiwit; vergeet de plooien niet zodat het deeg aan elkaar plakt.
Bak de galette in de voorverwarmde oven in ± 25 min. goudbruin en gaar.
Breng intussen in een steel- of sauspan ruim water tot net aan de kook. Laat de eidooiers voorzichtig een voor een in het net kokende water glijden. Pocheer de eidooiers 2 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.
Neem de galette uit de oven en leg op een schaal. Verdeel de gepocheerde eidooiers erover. Rasp royaal de gedroogde paddenstoelen erboven.
Voedingswaarde
calorieën: 590kcal
eiwit: 19g
vet: 42g
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi