pompoenmuffins met gebrande honing

pompoenmuffins met gebrande honing

aantal 6 | zoet | herfst, weekend | internationaal |

Fluweelzachte muffins met pompoen en bovenop boterglazuur. Geef ze een tikje herfst met kaneel, nootmuskaat en gebrande honing.

Voorbereiding:20

Kooktijd:35

afkoelen10

Totale tijd:1 5

Kookgerei

  • standmixer met platte klopper*
  • muffinvorm, ingevet

Ingrediënten

  • 250 ml vloeibare honing
  • 300 g boter, in blokjes, op kamertemperatuur
  • 2 grote eieren
  • 165 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl geraspte nootmuskaat
  • 150 g geroosterde pompoenpuree
  • 125 g poedersuiker, gezeefd
  • ½ tl kaneel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Klop de helft van de honing en 120 g boter in de mengkom van de standmixer met platte klopper tot een bleek mengsel. Voeg de eieren één voor één toe; klop tot het eerste ei volledig is opgenomen voordat je het andere toevoegt. Spatel de karnemelk, het zelfrijzend bakmeel, ½ tl kaneel, de nootmuskaat, wat zout en de pompoenpuree erdoor. Verdeel het beslag over de holten en bak de muffins in ± 35 min. gaar. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  3. Klop voor het glazuur in een schone mengkom de resterende 180 g zachte boter met 125 g poedersuiker en ½ tl kaneel tot een bleek en luchtig mengsel. Bestrijk de afgekoelde muffins hiermee. Verwarm de rest van de honing in een steelpan al schuddend 2-3 min. op middelhoog vuur tot hij donkerder kleurt en karamelliseert. Laat 10 min. afkoelen en sprenkel vlak voor serveren over het glazuur.

Voedingswaarde

  • calorieën: 742 kcal
  • eiwit: 8 g
  • vet: 43 g
  • koolhydraten: 80 g

RECEPTEN, BEREIDING DARREN ROBERTSON, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: eclairs met chocolade en pompoen