aantal 6 | zoet | herfst, weekend | internationaal |
Fluweelzachte muffins met pompoen en bovenop boterglazuur. Geef ze een tikje herfst met kaneel, nootmuskaat en gebrande honing.
Kookgerei
- standmixer met platte klopper*
- muffinvorm, ingevet
Ingrediënten
- 250 ml vloeibare honing
- 300 g boter, in blokjes, op kamertemperatuur
- 2 grote eieren
- 165 ml karnemelk, op kamertemperatuur
- 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 1 tl kaneel
- ¼ tl geraspte nootmuskaat
- 150 g geroosterde pompoenpuree
- 125 g poedersuiker, gezeefd
- ½ tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Klop de helft van de honing en 120 g boter in de mengkom van de standmixer met platte klopper tot een bleek mengsel. Voeg de eieren één voor één toe; klop tot het eerste ei volledig is opgenomen voordat je het andere toevoegt. Spatel de karnemelk, het zelfrijzend bakmeel, ½ tl kaneel, de nootmuskaat, wat zout en de pompoenpuree erdoor. Verdeel het beslag over de holten en bak de muffins in ± 35 min. gaar. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Klop voor het glazuur in een schone mengkom de resterende 180 g zachte boter met 125 g poedersuiker en ½ tl kaneel tot een bleek en luchtig mengsel. Bestrijk de afgekoelde muffins hiermee. Verwarm de rest van de honing in een steelpan al schuddend 2-3 min. op middelhoog vuur tot hij donkerder kleurt en karamelliseert. Laat 10 min. afkoelen en sprenkel vlak voor serveren over het glazuur.
Voedingswaarde
- calorieën: 742 kcal
- eiwit: 8 g
- vet: 43 g
- koolhydraten: 80 g
RECEPTEN, BEREIDING DARREN ROBERTSON, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: eclairs met chocolade en pompoen