aantal 4 |
hoofdgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend, winter |
oostenrijks |
Na een hap van deze fondue zijn we verkocht. Je holt de pompoen uit en vult deze met deze kruidige en romige kaasfondue. En als hij leeg is schraap je de pompoen helemaal leeg. Zo lekker!
Ingrediënten
- 4 kleine pompoenen liefst in verschillende kleuren
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 10 g boter
- 200 ml witte wijn
- 10 blaadjes salie fijngesneden
- 5 takjes tijm blaadjes gerist
- snuf versgemalen nootmuskaat
- 500 g gruyère geraspt
- 1 el maïzena
- 1 stokbrood voor erbij, in plakjes
Instructies
- (2 uur van tevoren) Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van elke pompoen een flinke kap af en leg pompoenen en kapjes in de oven. Rooster ze in 25-30 min. totdat het binnenste iets zachter is. Lepel de zaadlijsten met pitten er met een lepel uit. Zorg dat de wand zeker 1 cm dikte houdt. Schakel de oven uit en zet de pompoenen afgedekt met aluminiumfolie terug in de oven.
- (begin vlak voor het opdienen) Bak intussen voor de fondue de ui en knoflook in de boter zachtjes in 5 min. goudgeel. Voeg de wijn, salie, tijm en nootmuskaat toe en breng tegen de kook aan. Voeg al roerend in delen de kaas toe. Roer de maïzena in een kopje met 2-3 el koud water glad en giet al roerend door de kaasfondue. Laat het goed binden. Schep de pompoentjes vol met de fondue en zet afgedekt nog 10 min. terug in de oven. Serveer met stokbrood.
Voedingswaarde
Productie, recepten en tekst: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Dosia Brewer, Trudelies Schouten m.m.v. Eduard van Adrichem, gebroeders de Wolf, Jens Visser en Peter Derks
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!