pompoen-agrodolce met rozijnen en gemarineerde burrata

pompoen-agrodolce met rozijnen en gemarineerde burrata
RECEPTEN LISELORE BUS FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Het menu van Liselore staat voor verwennerij. Vooraf serveert ze pompoen met gemarineerde burrata, dan haar mooie ruitjesravioli en toe croissant-ijs met chocosaus. Het complete menu vind je hier:

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | voorgerecht | weekend | italiaans | vegetarisch

Serveer net als Liselore vooraf pompoen met zelf gemarineerde burrata en maak het af met een bol (croissant)ijs; een echt verwenmenu.

Kooktijd:45

oven30

Totale tijd:1 15

Ingrediënten

  • ½ muskaatpompoen, geschild en in 8 parten
  • 100 ml olijfolie + extra om mee te besprenkelen
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 tl venkelzaad, geroosterd en licht gevijzeld
  • 75 g pompoenpitten, licht geroosterd
  • 4 bolletjes burratine

agrodolce

  • 2 el olijfolie
  • 4 sjalotjes, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 40 g kappertjes, fijngesneden + extra voor erover
  • 160 g gedroogde pruimen, fijngesneden
  • 75 g rozijnen, fijngesneden
  • 100 ml balsamico van goede kwaliteit
  • 1 el bruine suiker
  • citroenrasp en -sap, naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met chilipoeder, zout en peper. Rooster de pompoen ongeveer 30 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn. Keer halverwege de baktijd.
  2. Verhit voor de agrodolce de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur ca. 10 minuten tot de sjalot zacht is. Voeg de kappertjes, pruimen, rozijnen, balsamico, suiker en 50 ml water toe. Laat 15-20 minuten zachtjes stoven tot een plakkerige saus. Breng op smaak met citroenrasp, citroensap, peper en zout.
  3. Meng de 100 ml olijfolie met het venkelzaad, de pompoenpitten en wat peper en zout. Laat de burratine uitlekken, doe ze in een kom en giet de venkelolie erover. Laat marineren tot gebruik.
  4. Leg op elk bord 2 parten pompoen en schep er agrodolce over. Voeg een bol burratine toe en lepel er wat extra venkelolie over.

Voedingswaarde

  • calorieën: 701 kcal
  • eiwit: 11 g
  • vet: 50 g
  • koolhydraten: 47 g

RECEPTEN LISELORE BUS FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Erbij misschien je zelfgebakken brood? Olijvenbrood met walnoten van Fort Negen