vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, ovengerecht |
weekend |
|
vegetarisch
Dressings, stoofgerechten en taartdeeg, je kunt het allemaal ruim voor het kerstdiner maken. Zo ook deze klassieke aardappeltorentjes, die je vanuit de diepvries 1-2-3 in de oven schuift en na een halfuur even zo snel op tafel zet.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen kruimig, geschild en in stukken
- 50 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei + 2 eidooiers
- 2 el kruiden vers, fijngehakt, bijv. peterselie of dragon
- 50 g gruyère
- extra nodig spuitzak met kartelmond bakpapier, ingevette bakplaat
Instructies
- Voorbereiden
- Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Stamp de aardappelen met de boter tot een fijne aardappelpuree. Roer het ei en de eidooiers met de kruiden, de kaas en zout en peper naar smaak door de puree. Doe de aardappelpuree in de spuitzak en spuit kleine torentjes op een met bakpapier beklede platte diepvriesbestendige schaal of kunstof snijplank. Vries de pommes duchesse in 3-4 uur in. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze over in een gesloten diepvriesbak – dat geeft meteen weer wat meer ruimte in je vriezer.
- Kerstdiner
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de bevroren aardappeltorentjes op de bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!