pizza smoky margherita

pizza smoky margherita
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch

Lekker ongecompliceerd, er gaat toch niets boven toppizza? Waarom moeilijk doen, als lekker ook zo makkelijk kan zijn? Italiaanse winkel in de buurt? Koop dan de typische Italiaanse rookkaas scamorza en gebruik die in plaats van de rookkaas.

Kooktijd:15

oven20

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 1 bosje basilicum
  • 200 g passata
  • 4 rollen vers pizzadeeg, à 260 g
  • 2 bollen buffelmozzarella, in plukjes
  • 100 g rookkaas, in stukjes gescheurd
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 250 g snoeptomaten, gehalveerd
  • 1 tl oregano
  • evt. 1 tl chilivlokken

Instructies

  1. Verwarm de oven voor met 2 bakplaten erin op 250°C of zo hoog mogelijk. Pureer de takjes en de helft van de basilicumblaadjes door de passata. Rol elke pizzabodem uit op een stuk bakpapier.
  2. Bestrijk elke pizzabodem met ¼ van de passata, verdeel daarna ¼ van de mozzarella, rookkaas, parmezaanse kaas, snoeptomaten en oregano over de pizza. Bestrooi eventueel met chilivlokken als je van spicy houdt.
  3. Bak de pizza’s 8-10 min. af in de gloeiendhete oven. Herhaal met de resterende 2 pizza’s. Maak de pizza’s af met een handje verse basilicum.

Voedingswaarde

  • calorieën: 1085 kcal
  • eiwit: 45 g
  • vet: 40 g
  • koolhydraten: 127 g

BORRELTIP Snijd de pizza in puntjes als borrelhapje. 

RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Gek op rokerige kaas? Maak dan ook: breekbrood met sobrasada en scamorza