aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
italiaans |
Deze pizza met Turkse smaken heeft een Italiaanse basis, maar is geïnspireerd op de Turkse pizza. Er gaat lamsgehakt op, koriander, komijn en zelfs een beetje couscous. In de yoghurtsaus on top zit pittige harissa. Maak kennis met je nieuwe weekendfavoriet!
voorbereiding30 minutes minutes
kooktijd20 minutes minutes
rijzen20 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 10 minutes minutes
ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 500 g lamsgehakt
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander
- 2 tl paprikapoeder
- 1 grote tomaat, fijngesneden
- 1 el tomatenpuree
- handje munt, fijngesneden + extra om te garneren
- handje korianderblaadjes, fijngesneden
- 2 el couscous
- ½ hoeveelheid pizzadeeg
- 125 g Turkse yoghurt
- 2 tl harissa*
- 2 bakplaten of bak de pizza’s na elkaar
instructies
- Verhit in een koekenpan de olie op middelhoog vuur. Roerbak de ui 5 min. Voeg knoflook en lamsgehakt toe en bak nog 5-8 min. totdat het gehakt bruin begint te worden. Voeg komijn, koriander en paprikapoeder toe en bak nog 1 min. Roer de tomaat en de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat 5 min. sudderen. Schep in een schaal en laat afkoelen. Schep dan de munt en koriander door het gehaktmengsel.
- Verwarm voor de pizza met Turkse smaken de oven voor op 250°C.
Bestrooi de koude bakplaten met een beetje van de couscous. Verdeel het deeg in twee stukken. Rol elk stuk uit tot een ovaal van ± 30 cm. Leg de bodems op de bakplaten. Dek af met plasticfolie en laat 20 min. rijzen. - Verdeel het gehaktmengsel over de bodems en laat daarbij een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand van de twee lange zijden naar binnen en draai de uiteinden vast. Bestrooi het deeg met de rest van de couscous. Bak de pizza’s 10-12 min. of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Meng intussen in een kom de yoghurt met de harissa en breng op smaak met zout. Schep een lepel harissa-yoghurt op de pizza’s en bestrooi met extra munt.
calorieën: 580kcal
|
eiwit: 35g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
* Vervang de harissa evt. door sambal oelek.
Recepten: Louise Pickford & Mary Cadogen. Fotografie: Ian Wallace. Styling: Louise Pickford.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!