vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
italiaans |
vegetarisch
Janneke Philippi kookt voor delicious. altijd gerechten, die makkelijk te maken zijn. En met nooit meer dan 10 ingrediënten, die je gewoon bij de supermarkt haalt. Maak haar snelle pizza met gekonfijte tomaatjes en paddenstoelen. In 30 min. ben je klaar!Is je oven nu toch goed heet voor de pizza's? Maak ook deze vegetarische pizza parmigiana!
voorbereiding30 minutes minutes
oven20 minutes minutes
totale tijd50 minutes minutes
ingrediënten
- 500 g kerstomaatjes aan de tak
- 2 tenen knoflook
- 400 ml olijfolie
- 4 koelverse pizzabodems*
- 1 rode puntpaprika, in ringen
- 400 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
- 3 bollen mozzarella* à 125 g, grof gescheurd
- 2 tl korianderzaad, gekneusd
- 2 tl gedroogde oregano
- 3 el grof gesneden kervel of platte peterselie
- ook nodig: ovenschaal 28×18 cm
instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de kerstomaatjes in de ovenschaal. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg ze met de olijfolie toe. Konfijt de tomaatjes 15 min. in de oven.
- Beleg intussen de pizzabodems met de paprika, paddenstoelen en mozzarella*. Bestrooi met het korianderzaad, de oregano en zout en peper.
- Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.
- Besprenkel de pizza’s met ± 6 el van de tomatenolie* en bak ze in 8-10 min. in de oven goudbruin en gaar.
- Snijd de pizza’s in punten en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de kervel of peterselie en serveer met de gekonfijte tomaatjes.
calorieën: 1000kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 106g
auteur: delicious.
* Leg de stukken mozzarella evt. eerst even op keukenpapier. Soms komt er veel vocht uit en dat maakt je pizzabodems nat en klef.
EXTRA TOMATENOLIE Gebruik de rest van de heerlijke tomatenolie voor een salade, bruschetta of door couscous.
Wil je meer weten over konfijten?
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!